Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може філія сплатити екоподаток

4 липня 2019, 16:00
155
0
Реклама

Спеціалісти ДФС роз'яснили, чи має право структурний підрозділ підприємства, яке здійснює видобування корисних копалин на ділянках надр, які розташовані у межах ділянок його підрозділів, справляти рентну плату.

Функції, права та обов'язки структурних підрозділів підприємства визначають положення про них, які затверджують в порядку, визначеному статутом підприємства або іншими установчими документами (п 2 ст. 64 ГКУ).

Таким чином, платником рентної плати як власник спецдозволів є підприємство. Проте підприємство може уповноважити свої структурні підрозділи складати та подавати податкову звітність з рентної плати від імені підприємства. При цьому сплата за такими податковими зобов'язаннями є обов'язком підприємства.

Джерело: Індивідуальна податкова консультація від 05.06.2019 № 2549/6/99-99-12-02-03-15/ІПК.

Як обчислюються податкові зобов'язання з рентної плати, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок обчислення податкових зобов'язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини