Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник при переході на загальну систему подає декларацію з ПДВ щомісячно

5 липня 2019, 08:45
224
0
Реклама

ДФС у Запорізькій області розповідає, що платники ПДВ, які сплачують ЄП, можуть вибрати квартальний податковий період для подання звітності з ПДВ.

Заява про вибір квартального податкового періоду подається податковому органу разом з декларацією з ПДВ за наслідками останнього податкового періоду календарного року.

При цьому квартальний податковий період починає застосовуватисm з першого податкового періоду наступного календарного року.

У разі якщо платник ПДВ, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на загальну систему оподаткування, тоді він зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період. Роблять це починаючи з першого місяця переходу на загальну систему оподаткування, що зазначають у відповідній податковій декларації за наслідками такого місяця.

У такому випадку податкова декларація з ПДВ подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області.

Як заповнити і подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Особливості заповнення та подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини