Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для камеральної перевірки ЄСВ відсутні строки давності

5 липня 2019, 16:00
1260
0
Реклама

Камеральні перевірки по ЄСВ проводяться у порядку, встановленому ПКУ. Про це нагадували фахівці ДФС.

З врахуванням вимог ст. 76 ПКУ камеральній перевірці підлягає вся звітність по ЄСВ суцільним порядком. Згода платника ЄСВ на перевірку та його присутність під час проведення камеральної перевірки не обов'язкова. Звітність, подана платниками ЄСВ, проходить арифметичний та логічний контроль.

Камеральна перевірка даних, заявлених у звітності по ЄСВ, проводиться протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання такої звітності, а у разі отримання такої звітності після граничного строку подання - протягом 30 календарних днів з дати фактичного подання такої звітності.

Водночас з огляду на ч. 16 ст. 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010 р. № 2464-VI камеральну перевірку дотримання законодавства з питань подання звітності та сплати ЄСВ призначають без дотримання строків давності.

Порядок оформлення результатів камеральної перевірки здійснюється відповідно до вимог ст. 86 ПКУ. Якщо встановлено порушення за результатами камеральної перевірки, то складають акт у двох примірниках, який підписують посадові особи такого органу, які проводили перевірку, і після реєстрації у контролюючому органі вручають або надсилають для підписання протягом трьох робочих днів платнику.

Джерело: повідомлення ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Увазі суб'єктів господарювання пропонуємо матеріал "Податкові перевірки: види та строки здійснення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини