Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Основний засіб тимчасово не використовують: чи амортизувати його в податковому обліку

8 липня 2019, 11:10
455
0
Реклама

Податківці розповіли чи нараховувати в податково-прибутковому обліку амортизацію на основні засоби у випадку, якщо такі основні засоби тимчасово не використовують, але з експлуатації не виводять.

Контролери тут згадали про поняття "амортизація", наведене в пп. 14.1.3 ПКУ, яке визначають як систематичний розподіл вартості основних засобів, інших необоротних та нематеріальних активів, яку амортизують, протягом строку їх корисного використання (експлуатації). Аналогічні за своєю сутністю поняття "амортизація" містяться в П(С)БО 7 та МСБО 16.

Виходячи з цього, контролери дійшли висновку, що на період тимчасового невикористання виробничих основних засобів та відсутності їх експлуатації (корисного використання), амортизацію на такі основні засоби нараховувати не потрібно.

Джерело: ІПК ДФСУ від 02.07.2019 р. № 3031/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Більше про нарахування амортизації в бухгалтерському та податковому обліку читайте в матеріалі "Амортизація основних засобів: правила та методи нарахування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини