Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перехідні операції екс-єдинника: як бути з ПДВ за наданими послугами

8 липня 2019, 13:30
346
0
Реклама

ДФС розповіла чи нараховувати ФОП податкові зобов'язання з ПДВ у разі отримання оплати за послуги, які були надані до реєстрації такої особи платником ПДВ.

ФОП у період реєстрації платником єдиного податку III групи зі сплатою 5 % від доходу (без сплати ПДВ) надав маркетингові послуги своїм контрагентам. Надалі у зв'язку з перевищенням обсягу операцій, який дозволяє перебувати на спрощеній системі оподаткування, підприємець перейшов на загальну систему оподаткування. Відповідно, ФОП зобов'язаний був зареєструватися платником ПДВ, але зробив це невчасно. Оплату за послуги, надані в період перебування на спрощеній системі оподаткування, отримали в період перебування на загальній системі оподаткування, але до дати фактичної реєстрації платником ПДВ.

Враховуючи те, що "перша подія" (надання послуг) відбулася до дати реєстрації особи платником ПДВ, податкові зобов'язання з ПДВ під час отримання оплати за послуги нараховувати НЕ потрібно.

Джерело: ІПК ДФСУ від 02.07.2019 р. № 3041/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Більше про перехідні операції читайте в матеріалі "Перехід підприємця зі спрощеної системи оподаткування на загальну" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини