Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцям, які торгують вживаними комп’ютерами, потрібен РРО

9 липня 2019, 08:30
267
0
Реклама

Платниками ЄП 1-4 груп не застосовують РРО незалежно від обраного виду діяльності, якщо обсяг їх доходу протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. При перевищенні такої межі РРО стає обов'язковим. Про це нагадує ДФС.

Однак ці норми не поширюються на платників ЄП, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Нагадаємо: перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО затверджено постановою КМУ від 16.03.17 р. № 231.

При цьому винятків щодо можливості незастосування РРО для товарів, які були раніше у використанні, нормативно-правовими актами не передбачено.

Це ж стосується підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю б/у комп'ютерами, навіть якщо на них не видають гарантію.

Тому торгівля єдинником технічно складними побутовими товарами, що були раніше у використанні, незалежно від їх гарантійного строку експлуатації, проводиться із застосуванням РРО.

Джерело: ІПК ДФС у Волинській області від 01.07.2019 р № 3005/ІПК/03-20-14-05-11 .

Читайте також статтю "До уваги єдинників: затверджено перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини