Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплатити зарплату без утримання ПДФО можна при наявній переплаті податку

9 липня 2019, 10:30
1807
0
Реклама

Податківці пояснили як можна підтвердити банківській установі право на виплату зарплати без одночасного сплати ПДФО за наявності переплати по даним зобов'язанням.

Банк приймає платіжку на виплату оподатковуваного доходу лише, якщо одночасно подано податковим агентом розрахунковий документ на сплату до бюджету утриманого ПДФО із суми доходу або документального підтверджено його сплати раніше.

Водночас банк не перевіряє правильність нарахування та своєчасність сплати податковим агентом податку до бюджету.

Ці вимоги містить п. 3.9 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління НБУ від 21.01.2004 р. № 22.

Тому при виплаті фізособам оподатковуваного доходу суб'єкт господарювання зобов'язаний надати банку розрахунковий документ на сплату до бюджету утриманого з доходів ПДФО.

Джерело: роз'яснення з категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Як податковий агент може повернути або врахувати в рахунок сплати наступних платежів суму надміру сплаченого ПДФО? Відповідь віднайдете у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини