Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ-наслідки передачі замовником ПММ виконавцю послуг

9 липня 2019, 11:45
314
0
Реклама

ДФС розповіла про ПДВ-наслідки придбання платником ПДВ паливно-мастильних матеріалів (далі - ПММ) і подальшої їх передачі контрагенту для використання під час надання такому платнику послуг із обробки його сільськогосподарських угідь.

У цьому випадку при здійсненні платником ПДВ операції з придбання ПММ підставою для нарахування ним сум ПДВ, які відносять до складу податкового кредиту, є податкова накладна, складена і зареєстрована в ЄРПН постачальником ПММ.

Якщо в подальшому ПММ передають контрагенту (виконавцю) виключно для використання їх під час надання платнику ПДВ (власнику ПММ - замовнику) послуг із обробки його сільськогосподарських угідь, але при цьому контрагенту (виконавцю) не передають права на розпоряджання ПММ як власник, то податкових наслідків з ПДВ при здійсненні такої передачі НЕ виникає.

Джерело: ІПК ДФСУ від 03.07.2019 р. № 3071/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Яким саме документом у бухгалтерському та податковому обліку підтверджувати витрати на ПММ ми розповідали в матеріалі "За яким документом списувати витрати на ПММ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини