Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевізник — неплатник ПДВ: яка буде база оподаткування ПДВ у автостанції

10 липня 2019, 14:00
337
0
Реклама

ДФС розглянула ситуацію, в якій автостанції - платники ПДВ продають квитки на перевезення пасажирів та багажу автомобільним транспортом, що належить особам - неплатникам ПДВ.

Базою оподаткування ПДВ у автостанції - платника ПДВ, яка продає квитки на перевезення пасажирів та багажу автомобільним транспортом, є сума, яка включає:

• автостанційний збір;

• плату за послуги з попереднього продажу квитків (за наявності такої).

Вартість проїзду, яку включають до вартості квитка та перераховують перевізнику, НЕ включається до бази оподаткування ПДВ у автостанції - платника ПДВ.

Якщо перевізник не зареєстрований платником ПДВ, то ціна за квиток не включає суму ПДВ, тобто до доходу перевізника - неплатника ПДВ включається вся сума коштів, отримана від реалізації квитка.

Крім того, податківці розповіли, як у розрахунковому документі (фіскальному чеку) відображати тарифи перевізників - неплатників ПДВ. При цьому вони посилалися на п. 2 р. II Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну України від 21.01.2016 р. № 13.

Подібне роз'яснення ДФС є й у категорії 101.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua). У ньому мовиться й про складання автостанцією податкової накладної за щоденними підсумками операціями.

Джерело: ІПК ДФСУ від 04.07.2019 р. № 3082/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Більше про заповнення податкових накладних за щоденними підсумками операцій читайте в статті "Нова податкова накладна в зразках" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини