Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РРО вийшов з ладу, а КОРО не ведемо: дії підприємства

12 липня 2019, 08:45
439
0
Реклама

Фіскали, відповідаючи на запитання чи можна використовувати РРО без ведення КОРО вказали, що це залежить виключно від власного рішення суб'єкта господарювання. Для цього необхідно власними розпорядчими документами затвердити, що у випадку виходу з ладу РРО або відключення електроенергії, розрахункові операції не проводять до моменту підключення резервного РРО або включення електроенергії.

Також фахівці ДФС пояснили, як оприбутковувати готівку якщо РРО вийшов з ладу, а касова книга та КОРО відсутні.

Підтверджують оприбуткування готівки у день виходу з ладу РРО одним із таких документів:

1) квитанція до прибуткового документа банку на внесення готівки, підписана відповідальними особами банку та засвідчена відбитком печатки банку (за потреби);

2) квитанція/чек банкомата чи ПТКС;

3) третій примірник "Копія супровідної відомості до сумки з готівкою" засвідчений підписом та відбитком печатки інкасатора-збирача;

4) чек платіжного термінала в разі проведення інкасації коштів у режимі реального часу з використанням платіжних терміналів.

Зверніть увагу, що факт виходу з ладу РРО має підтверджуватись записами представника ЦСО у відповідному розділі експлуатаційних документів РРО.

Джерело: ІПК від 05.04.2019 р. № 1461/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

На зміни ми очікували відтоді, як набрав чинності Наказ № 773, адже ця подія потребувала внесення змін до Положення № 148 (розлогіше про це читайте в статті "Революційні РРО/КОРО - покращення від Мінфіну: що потрібно знати"). Що ж, дочекалися - читайте в статті "Чергове оновлення Положення про касові операції"

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини