Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відеофіксація дозволила Держпраці зафіксувати неоформленого працівника

12 липня 2019, 14:15
451
0
Реклама

ФОП залучав до роботи трьох осіб для роботи в магазині. Наслідок - штраф 500760 грн та 4173 грн. Про це розповіли на сайті Управління Держпраці.

Під час здійснення інспекційного відвідування інспекторами праці зафіксовано виконання функцій продавця - касира трьома особами та функцій продавця - консультанта двома особами.

ФОП надано трудовий договір і наказ про прийняття на роботу одного працівника (продавця магазину). Щодо іншого працівника ФОП надав ЦПД на виконання робіт із сортування та розпакування товару, викладки товару, прибирання внутрішніх та зовнішніх приміщень.

Решта працівників, за твердженням ФОП, перебувають у трудових відносинах з особою, що орендує частину приміщення магазину. Водночас, засобами відеофіксації зафіксовано факт виконання вказаними особами трудових функцій на робочих місцях, що належать безпосередньо позивачу.

Черкаський окружний адміністративний суд, розглянувши наявні в матеріалах справи докази, оцінивши доводи та аргументи сторін, дійшов висновку про відмову у задоволенні позовних вимог ФОП.

У зв'язку з виявленим порушенням ФОП має сплатити штраф у розмірі 500760 грн. та 4173 грн. (абз. абз 2, 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП України).

За інформацією Управління Держпраці у Черкаській області.

Які бувають види трудового договору, порядок його укладення й інші умови прийняття працівника на роботу, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Укладення трудового договору".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини