Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова змінює порядок обліку платників ЄСВ

15 липня 2019, 14:00
5535
1
Реклама

ДФС розробила проект змін до Порядку обліку платників ЄСВ. Зміни були розроблені аби удосконалити деякі процедури обліку платників ЄСВ у контролюючих органах.

Проект наказу "Про затвердження Змін до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування":

уточнює порядок обліку в контролюючих органах членів фермерських господарств (далі - ФГ). Зокрема, стати на облік в контролюючих органах можна, подавши заяву за ф. № 12-ЄСВ та документи, які підтверджують дату набуття членства у ФГ;

встановлює особливості обліку фізосіб, які зареєстровані як підприємці та при цьому провадять незалежну профдіяльність. Самозайнятих осіб обліковують як підприємців з ознакою провадження незалежної професійної діяльності, яка встановлюється на підставі:

- поданої заяви за ф. № 1-ЄСВ з приміткою "Зміни" та копії документа, що підтверджує право фізособи на провадження незалежної профдіяльності;

- або даних відповідного уповноваженого органу чи реєстру, який здійснює реєстрацію незалежної профдіяльності;

- або заяви та документів, поданих відповідно до пп. 4 п. 6.7 розділу VI Порядку від 09.12.2011 р. № 1588.

уточнює перелік документів, які необхідно подати до контролюючого органу платникам ЄСВ, на яких не поширюється Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", у разі ліквідації або припинення діяльності.

Джерело: повідомлення ДФС.

Подробнее о порядке учета плательщиков ЕСВ, читайте в ситуации бухгалтера.

Для получения доступа к документам информационно-правовой системы ЛІГА:ЗАКОН - воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ доступом к сервису и оцените все преимущества предоставляемых услуг.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини