Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливий продаж столового вина без РРО

18 липня 2019, 15:20
275
0
Реклама

Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі, при продажу столових вин зобов'язані використовувати РРО.

Фіскали наголосили, що працює спеціальний Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО (затверджений постановою КМУ від 23.08.2000 р. № 1336).

Проте, дія цієї постанови не поширюється на суб'єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами.

Джерело: ІПК ДФС від 01.02.2019 р. № 380/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Запитання про застосування чи незастосування РРО ФОП-єдинниками надходять досить часто, особливо щодо так званої початкової стадії. І це не дивно, адже законодавчі норми для цих суб'єктів господарювання виписано вкрай нечітко (а якщо точніше, то за принципом "права рука не знає, що робить ліва"). У статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН ми розглянули найактуальніші моменти.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини