Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надміру сплачені кошти на електронний ПДВ-рахунок не змінюють реєстраційної суми

19 липня 2019, 08:30
258
0
Реклама

ДФС розповіла, чи враховують під час розрахунку реєстраційної суми зайво сплачені до бюджету кошти, повернуті з бюджетного рахунка на рахунок платника податку в СЕА ПДВ.

Розрахунки з бюджетом за поточними податковими зобов'язаннями з ПДВ здійснюють виключно з електронного рахунку платника податку в СЕА ПДВ.

Помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання, які були перераховані з поточного рахунку платника податку безпосередньо на бюджетний рахунок (а не на електронний рахунок) можуть бути повернуті платнику податку відповідно до ст. 43 ПКУ, зокрема, на поточний рахунок такого платника податку. Обов'язковою умовою для цього є подання платником податку заяви про таке повернення відповідно до п. 43.3 ПКУ з вказівкою напрямку перерахування грошових коштів. Надміру сплачені податкові зобов'язання з ПДВ, зараховані до бюджету з електронного рахунку платника податку в СЕА ПДВ, повертають виключно на електронний рахунок платника податку в СЕА ПДВ.

Податковим законодавством не передбачено врахування при розрахунку реєстраційної суми платника податку суми надміру сплачених грошових коштів, повернутих з бюджету на електронний рахунок платника податку в СЕА ПДВ.

Сума грошових коштів, яка обліковується на електронному рахунку платника податку в СЕА ПДВ і перевищує суму задекларованих до сплати в бюджет податкових зобов'язань та суми податкового боргу з податку, за заявою платника податку може бути перерахована на його поточний рахунок (у разі дотримання умов, визначених п. 21 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 р. № 569).

Джерело: ІПК ДФСУ від 11.07.2019 р. № 3211/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Як збільшити реєстраційний ліміт ми розповідали в статті "Не вистачає реєстраційного ліміту: що робити" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини