Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкоригували порядок складання та затвердження кошторисів бюджетних установ

23 липня 2019, 08:30
1620
0
Реклама

Бюджетні установи, які протягом бюджетного періоду реорганізували або підпорядкування яких змінили згідно із законодавством, складатимуть і затверджуватимуть кошториси в загальному порядку, в тому числі за новим підпорядкуванням. Відповідна норма з'явилася у Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженому постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228 (далі - Порядок № 228). Сталося це завдяки прийнятим Урядом змінам в цей документ.

Окрім того відокремлені структурні підрозділи розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів), що не мають статусу юрособи, відомості щодо яких внесені до ЄДР, застосовують положення Порядку № 228, визначені для розпорядника бюджетних коштів нижчого рівня (одержувача бюджетних коштів).

Уточнили, що показники власних надходжень формуватимуть:

- з урахуванням фактичного виконання за останній звітний рік, а також очікуваного виконання таких показників за період, що передує планованому (перша група);

- на підставі договорів, календарних планів проведення централізованих заходів та інших документів, якими передбачено отримання таких внесків, грантів, дарунків та/або коштів (перша, друга та четверта підгрупи другої групи);

- за видами надходжень, які передбачається розміщувати на депозитах та поточних рахунках (третя підгрупа другої групи).

Обов'язково першочергово забезпечуватимуть бюджетними коштами видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Також маємо зміни в порядку підписання та погодження кошторисів ВНЗ та змін до спеціального фонду кошторису бюджетних установ.

Джерело: постанова КМУ від 10.07.2019 р. № 618


У бюджетній сфері до дебіторської заборгованості ставляться доволі пильно, особливо якщо йдеться про її списання. Тож не зайвим буде пригадати процедуру списання такого боргу й попутно розібратися в облікових моментах відображення такої операції. Саме про це у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини