Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які дані розпорядники акцизних складів мають щоденно подавати ДФС

23 липня 2019, 15:10
395
0
Реклама

Податківці нагадали, що розпорядники акцизних складів зобов'язані на кожному акцизному складі щоденно (крім днів, в які акцизний склад не працює) формувати дані про:

- фактичні залишки пального на початок та кінець звітної доби;

- добові фактичні обсяги отриманого та реалізованого пального (далі - обсяг обігу пального).

Відповідні дані слід формувати у розрізі кодів товарних підкатегорій згідно з УКТ ЗЕД у літрах, приведених до температури 15° C.

Водночас для розпорядників акцизних складів, на акцизних складах яких здійснюють діяльність з переробки нафти, газового конденсату, природного газу та їх суміші, з метою вилучення цільових компонентів (сировини), що передбачає повний технологічний цикл їх переробки в готову продукцію (пальне) існують інші зобов'язання. Такі розпорядники зобов'язані на кожному акцизному складі щоденно формувати дані лише про добовий фактичний обсяг реалізованого пального.

Дані про фактичні залишки пального та про обсяг обігу пального формують після проведення останньої операції з обігу пального у звітній добі, але не пізніше 23 години 59 хвилин цієї доби, до початку здійснення операцій з обігу пального у добу, що настає за звітною добою. Подавати відповідні дані до ДФС потрібно не пізніше 23 години 59 хвилин доби, що настає за звітною добою.

Дані про залишки пального та про обсяг обігу пального подають електронними засобами зв'язку у формі електронних документів.

За повідомленням Офісу великих платників податків ДФСУ

Суб'єктам господарювання, що працюють з пальним, цікавим може бути матеріал "Ліцензії на право зберігання пального: хто отримує, порядок отримання, відповідальність" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини