Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Складаємо електронну первинку: як визначити дату госпоперації

24 липня 2019, 15:20
498
0
Реклама

Податківці нагадали: первинні документи, складені в електронній формі, застосовують у бухобліку за умови дотримання вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

Водночас податкову накладну та додатки до неї складають в електронній формі на дату виникнення податкових зобов'язань постачальника (продавця) (п. п. 2, 5 Порядку № 1307).

За словами представників ДФС, дату, яку зазначили у полі "Дата складання" податкової накладної, вважають датою її складання.

Податківці також радять для цілей визначення періоду виникнення доходів та витрат у бухобліку спиратися саме на дату складання первинних документів, у т. ч. електронних.

Джерело: ІПК ДФС від 22.07.2019 р. № 3389/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Також на цю тему читайте публікацію: "Різні періоди складання та підписання електронного первинного документа: коли операцію фіксувати в обліку".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини