Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тотальне ліцензування зберігання пального. ДФС не робить виключень

25 липня 2019, 14:15
1299
0
Реклама

Законодавство містить перелік виключень, при яких непотрібна ліцензія на право зберігання пального. Про це відмічають податківці.

Суб'єкти господарювання (далі - СГ) отримують ліцензії на право зберігання пального на місце (територію), що використовують для зберігання пального. При цьому Закон № 481 не встановлює вимог щодо видів, місткості та розміщення обладнання та/або ємностей, які використовують для такого зберігання.

Як визначає ст. 15 Закон № 481, ліцензію на право зберігання пального не отримують на місця зберігання пального, що використовують:

- підприємства, установи та організації, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевою бюджету;

- підприємства, установи та організації системи державною резерву;

- СГ для зберігання пального, яке споживають для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто - та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізують через місця роздрібної торгівлі.

Також СГ мають право зберігати пальне без отримання ліцензії на право зберігання пального в місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії.

Ось так відповіла ДФС на питання: чи необхідна ліцензія на зберігання пального, якщо таке пальне зберігають в баку автомобіля, каністрі тощо, та наявність яких інших ємностей передбачає обов'язковість отримувати ліцензію на зберігання пального?

Нагадаємо: відсутність обов'язку реєструвати акцизний склад не виключає необхідності отримувати ліцензії на право зберігання пального. Такого висновку можна дійти з огляду на ІПК ГУ ДФС в Івано-Франківській області від 22.05.2019 р. № 324/10/09-19-40-02-18/ІПК.

Джерело: роз'яснення з категорії 115.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань "ЗІР" (zir.sfs.gov.ua).

СГ нерідко звертаються із питаннями, чи потрібно отримувати ліцензію в разі зберігання талонів на пальне, а також пального в баках автомобілів. В обох випадках наша відповідь - ні, не потрібно. Подробиці у матеріалі "Ліцензії на право зберігання пального: хто отримує, порядок отримання, відповідальність" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини