Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ДФС шукатиме справжніх власників підприємств

26 липня 2019, 15:45
2408
0
Реклама

Цим документом передбачили впровадження Концепції механізму проведення перевірки достовірності інформації про кінцевих бенефіціарних власників з метою протидії корупції, відмиванню коштів, шахрайству, ухиленню від сплати податків та іншим злочинам, які пов'язані з фіктивною діяльністю компаній. Тобто Меморандум є "дорожньою картою", в якій визначили кроки, терміни та відповідальні особи за реалізацію концепції. А займатимуться цим ДФС, Держфінмоніторинг, Нацбанк, Мін'юст та Мінфін.

Так, ДФС спільно з іншими учасниками меморандуму братиме участь у розробці та організації бізнес-процесів перевірки відомостей про бенефіціарних власників. Це, на думку податківців, сприятиме створенню прозорої бенефіціарної власності в Україні, надасть ДФС право перевірки інформації, що надавалась до Єдиного державного реєстру, з метою встановлення ознак правопорушень. Крім того, ДФС отримає повноваження притягнення до відповідальності у випадках ненадання або надання неправдивої інформації щодо кінцевого бенефіціарного власника.

Джерело: веб-сайт ДФС

Цікавим може бути матеріал Перша ознака бенефіціара - вирішальний вплив на госпдіяльність компанії" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини