Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Без світла та РРО – чи потрібен підтверджувальний документ?

30 липня 2019, 09:00
355
0
Реклама

Фіскали пояснили, чи варто забезпечити себе додатковими документами, щоб підтвердити відключення електроенергії.

Якщо вимкнули світло, то, як ми пам'ятаємо, замість РРО можна використовувати КОРО та РК. При цьому, як зазначили податківці, законодавство не вимагає отримувати довідку від постачальника електроенергії про зовнішнє відключення енергопостачання. Такої довідки також ніхто не вимагатиме у тоді, коли відключення було внутрішнім.

Також податківці нагадали, що у формі КОРО на РРО вже немає Розділу 4 "Облік ремонтів, робіт з технічного обслуговування і перевірок конструкції та програмного забезпечення РРО", власне через що додаткових відомостей про відключення електроенергії не вносять.

Джерело: ІПК ГУ ДФС у Запорiзькiй областi від 25.07.2019 р. № 3477/ІПК/08-01-14-08-17

Головними причинами, які можуть призвести до виведення з ладу реєстратора розрахункових операцій, є несправність, відсутність зв'язку з Інтернетом або електропостачання господарської одиниці, де його розміщено. Проте виникнення таких обставин зовсім не означає, що розрахунки з покупцями треба припинити. Про порядок дій суб'єкта господарювання в такій позаштатній ситуації читайте у статті "Як діяти в разі виходу РРО з ладу".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини