Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арешт електронного ПДВ-рахунку не звільняє від штрафу за невчасну реєстрацію ПН

30 липня 2019, 12:20
437
0
Реклама

ДФС розповіла, чи застосовують штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК та за несвоєчасну сплату узгодженої суми грошового зобов'язання, якщо відповідні порушення відбулися не з вини платника податку.

Мовиться про ситуацію, коли на грошові кошти на банківських рахунках та на реєстраційну суму в СЕА ПДВ платника податку наклали арешти на підставі ухвал суду. Це призвело до порушення таким платником податку правил сплати узгоджених сум грошових зобов'язань та несвоєчасної реєстрації ПН в ЄРПН. В подальшому за результатами судового оскарження за рішеннями суду такі арешти було скасовано.

Хоча й тут немає вини платника податку податківці стверджують, що штрафів йому не уникнути. Адже ПКУ не передбачено винятків щодо застосування штрафів за порушення правил сплати узгоджених сум грошових зобов'язань та за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК в ЄРПН (крім тих, що встановлені п. 1201.1 та п.п. 35, 42 та 44 підрозділу 10 р. XX ПКУ відповідно). Це стосується й випадків накладення арешту на підставі ухвал суду на грошові кошти, які перебували на банківських рахунках та на реєстраційну суму в СЕА ПДВ платника податку.

Джерело: ІПК ДФСУ від 23.07.2019 р. № 3410/6/99-99-12-02-01-15/ІПК.

Про штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування читайте в матеріалі "Штрафи за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію податкових накладних і розрахунків коригування в ЄРПН" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини