Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приймати готівку для переказу зможуть і оператори поштового зв’язку

30 липня 2019, 17:20
268
0
Реклама

Національний банк додав до переліку суб'єктів, які мають право здійснювати операції з приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу, операторів поштового зв'язку, які отримали ліцензію НБУ на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Відповідні зміни внесли до постанови Правління НБУ "Про врегулювання питань щодо приймання готівки для подальшого її переказу" від 12.02.2013 р. № 42. Як і комерційні агенти банків та небанківські фінустанови указані оператори не мають права передавати іншим особам свої повноваження щодо здійснення операцій із приймання готівки.

Більше того, Нацбанк змінив поняття "пункт приймання готівки" на термін "пункт надання фінансових послуг". Це спричинено тим, що в таких пунктах надають послуги з переказу коштів не тільки у готівковій, а й у безготівковій формі.

Щоправда з постанови № 42 викреслили вказівку на те, що операції з приймання готівки здійснюють з урахуванням валютного законодавства України.

Джерело: постанова НБУ від 22.07.2019 р. № 98.

Про те, які валютні обмеження скасував нещодавно Нацбанк, розповість консультація в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини