Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працевлаштували в одному місяці, а нарахували зарплату – в іншому: як заповнити ф. №1ДФ

31 липня 2019, 15:00
297
0
Реклама

Податківці роз'яснили, як заповнити гр. 6 "Дата прийняття на роботу" ф. № 1 ДФ, якщо працівника прийняли в одному періоді, а зарплату йому нарахували у наступному.

Податкові агенти зобов'язані подавати звітність за ф. № 1 ДФ лише у тому разі, якщо вони нараховували доходи фізособам протягом звітного періоду.

Водночас п. 3.7 розд. ІІІ Порядку №4 вимагає заповнювати графу 6 "Дата прийняття на роботу" ф. № 1ДФ тільки на тих фізосіб, яких приймали на роботу у звітному періоді.

Урахувавши зазначене, фіскали зробили висновок: якщо працівника прийняли на роботу в звітному періоді (наприклад, 31 березня), а дохід йому нарахували і виплатили у наступному (наприклад, 01 квітня), то дату прийняття на роботу (31 березня) не відображають у ф. № 1ДФ за той звітний період, в якому нарахували дохід працівнику.

Джерело: ГУ ДФС у Волинській області.

Розглянути на практичних прикладах поширені ситуації, пов'язані із заповненням форми № 1ДФ та дізнатись як легко, зручно подати звіт за допомогою сервісу REPORT, можна в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини