Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто підписує звернення для отримання довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок

1 серпня 2019, 09:00
292
0
Реклама

Фіскали звернули увагу, що для отримання довідки про сплату нерезидентом податку в Україні необхідно подати звернення, яке містить відповідний підпис.

Хто ж має підписати це звернення? Передусім, це сам нерезидент, якщо безпосередньо він подає звернення.

Також це може бути особа, яка здійснює на користь нерезидента виплату доходів з України, або її представник за довіреністю.

І нарешті, підписати звернення може уповноважена особа нерезидента, яка підтверджує свої повноваження довіреністю від такого нерезидента. Засвідчену іноземним нотаріусом довіреність визнають дійсною в Україні в разі її легалізації (консульської легалізації або засвідченням штампом апостиль), якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України.

Джерело: роз'яснення з категорії 102.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Нині нікого не здивуєш тим, що підприємство (платник податку на прибуток) співпрацює з нерезидентами та, відповідно, виплачує їм певні доходи. Це звичайна річ. Проте питання щодо отримання довідки від нерезидента для уникнення подвійного оподаткування виплачених доходів постають майже щодня. Тому перед читачами постають запитання: легалізація та переклад - чи різні це речі? Якщо довідка не потребує легалізації, чи можна обійтися й без офіційного перекладу? Читайте про це в статті газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини