Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки тестують обмін із ДФС про відкриті рахунки за стандартом IBAN

2 серпня 2019, 09:00
554
0
Реклама

05.08.2019 р. банки розпочнуть впроваджувати міжнародний номер банківського рахунку за стандартом IBAN. У свою чергу ДФС підготувала зміни, за якими банки повідомлятимуть про відкриття/закриття рахунків платників податків в електронному вигляді органи ДФС.

Із вказаної дати запрацює наказ Мінфіну "Про внесення змін до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів" від 09.07.2019 р. № 292.

Наразі вже створили тестове середовище для тестування обміну між банками та ДФС файлами повідомлень про відкриття/закриття та зміну рахунків за новою структурою.

ДФС запропонувала банкам та іншим фінансовим установам, починаючи з 01.08.2019 р., розпочати тестування оновленого програмного забезпечення із використанням електронних документів у новому форматі.

Тестування проведуть на тестовій базі даних ДФС. Направленні до ДФС повідомлення про відкриття/закриття рахунків у нових електронних форматах документів у тестовий період не будуть вважати офіційно поданими до контролюючих органів. Після набрання чинності новою редакцією Порядку № 292 банки повторно нададуть відповідні повідомлення, якщо операція відкриття/закриття чи зміни рахунку була реальною.

Джерело: сайт ДФС.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини