Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несвоєчасно отримали "паливні" ліцензії: які наслідки

2 серпня 2019, 11:00
660
0
Реклама

Контролери нагадали розміри штрафів, які застосовують у разі виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним без ліцензії.

До суб'єктів господарювання, які не отримали ліцензії на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю пальним станом на 01.07.2019 р., застосовують фінансові санкції. Водночас, як висновується із роз'яснення фахівців ДФСУ, відповідальності не уникнути і в тому випадку, якщо суб'єкти господарювання до 01.07.2019 р. надали документи для отримання відповідних ліцензій, однак з не залежних від них причин їх не отримали.

Згідно зі ст. 17 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР до суб'єкта господарювання застосовують фінансові санкції у вигляді штрафів у разі:

·виробництва пального без наявності ліцензії - 1000000 грн;

·оптової торгівлі пальним або зберігання пального без наявності ліцензії - 500000 грн;

·роздрібної торгівлі пальним без наявності ліцензії - 250000 грн.

Водночас у разі зберігання пального до 31 грудня 2019 року без наявності відповідної ліцензії штраф до суб'єкта господарювання не застосовують.

Джерело: роз'яснення фахівців ДФСУ (категорія 115.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua))

Увазі суб'єктів господарювання, що працюють з пальним, пропонуємо матеріал "Ліцензії на право зберігання пального: хто отримує, порядок отримання, відповідальність" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини