Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ексклюзивні подробиці про майбутнє податкової служби від її голови

2 серпня 2019, 11:05
548
0
Реклама

1 серпня в БЦ "ЛІГА" відбувся прес-брифінг Голови Державної податкової служби Сергія Верланова: "Становлення нової податкової: початок перевтілення". Гість розповів про те, як саме відбудеться переформатування фіскальної сфери та чого слід очікувати вітчизняним підприємцям. Пряма і відверта розмова розгорталася навколо кількох ключових тем - реформа податкового відомства, протидія "сірим схемам", боротьба з перешкоджанням підприємницькій діяльності, зміни законодавства.

Свою службу Сергій Верланов бачить як сервісну структуру, яка взаємодіятиме з усіма платниками на засаді їх рівності перед законом. Тим самим податкова служба змінить своє ставлення до бізнесу, стане більш відкритою для нього. Навіть більше - сервіси, які буде надавати податкова, будуть спонукати людей займатися власним бізнесом та зроблять цей процес легким.

Важливі елементи реформування - демілітаризація шляхом відмови від структур податкової міліції, збільшення об'ємів надання послуг в електронній формі, формування кадрів відомства на конкурсній основі, більша мобільність циркулювання інформації.

Як розповів гість, створення Державної податкової служби саме відбувається в ці дні, її уже зареєстрували як юридичну особу, затвердили штатний розпис і кошторис. Серед найближчих завдань - переведення персоналу зі структур ДФС, посилення аналітичних підрозділів, вдосконалення інформаційних платформ та сервісів. Своєю чергою, набір керівних кадрів у нову ДПС буде відбуватися на засадах бездоганної репутації, компетенції, професійності, непричетності до корупційних діянь.

Відповідаючи на питання журналістів Сергій Верланов торкнувся, зокрема, тем відшкодування ПДВ, захисту інформації в базах ПДВ, діяльності Офісу великих платників податків, протидії протизаконним діям в сфері бізнесу, ліцензування у сфері пального тощо. Зокрема, підтвердив посилену роботу над змінами до ПКУ, втілення частини з яких гість брифінгу прогнозує вже цієї осені.

Повністю прес-брифінг можна переглянути тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини