Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відряджений працівник оплатив за житло ФОПу: чи показувати у ф. № 1ДФ

2 серпня 2019, 15:00
468
0
Реклама

Фахівці ДФС роз'яснили, чи відображати у ф. № 1ДФ підприємства сплату його працівником коштів за надані під час відрядження послуги підприємцем-єдинником.

Вони вказали: юрособа не зобов'язана відображати зазначену операцію у ф. № 1ДФ, оскільки вона тільки компенсує витрати працівника на відрядження.

Якщо ж за найманих працівників, які перебувають у відрядженні, вартість послуг оплатить юрособа (неплатник єдиного податку) на рахунок ФОП - платника єдиного податку ІІ групи, то це порушить умови перебування підприємця на ІІ групі платника єдиного податку.

Коли нараховують (виплачують) доходи безпосередньо підприємцю, то суб'єкт господарювання виступає податковим агентом і повинен відображати такі доходи у ф. № 1ДФ з ознакою доходу "157".

Нагадаємо: згідно з п. 177.8 ПКУ відряджений працівник отримує від підприємця, який надавав послуги з найму жилого приміщення та переїзду, копію документа, що підтверджує його держреєстрацію як СПД.

Джерело: ІПК ДФС від 29.07.2019 р. № 3545/6/99-99-13-02-03-15/ІПК

Чи потрібно відшкодовувати комісію (зазначену в чекові), яку стягує банк під час сплати за найм житла через термінал? Відповідь читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини