Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові вимоги до виробництва органічної продукції уже діють

5 серпня 2019, 08:30
463
0
Реклама

2 серпня вступив в дію Закон України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції". Його покликання - удосконалити регулювання органічного виробництва в Україні та адапувати його до відповідного законодавства ЄС. З цією метою встановили вимоги до виробництва органічної продукції за галузями, її обігу, маркування та реалізації, а також механізм сертифікації органічного виробництва.

Крім того, Мінагрополітики буде вести реєстри операторів, органів сертифікації, органічного насіння і садивного матеріалу. Такі реєстри будуть відкриті та загальнодоступні, що дасть можливість як споживачам, так і контрагентам перевіряти інформацію стосовно операторів органічного ринку.

Повноваження з контролю у сфері органічної продукції надали Держпродспоживслужбі. Вона перевірятиме діяльність операторів та органів сертифікації, буде боротися з потраплянням на ринок неорганічної продукції, маркованої як органічна.

Не обійшлося і без санкцій: скажімо, штраф у розмірі від 5 до 8 мінзарплат загрожує за реалізацію продукції без сертифіката про відповідність її виробництва вимогам законодавства у сфері органіки.

Джерело: Урядовий портал

Про первинні документи для сільгосппідприємств читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини