Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправити помилки в акцизних накладних на розподіл залишків пального

5 серпня 2019, 11:00
429
0
Реклама

ДФС пояснила, як виправляти помилкові показники, зазначені в акцизних накладних (далі - АН), складених для розподілу обсягів залишків пального, що обліковувались у платників податку в СЕАРП, між акцизними складами/акцизними складами пересувними, де такі обсяги залишків пального знаходилися фактично станом на 01.07.2019 р.

ДФС у зв'язку зі значною кількістю звернень платників щодо невідповідного розподілу платниками залишків пального між СЕАРП та СЕАРП та СЕ пропонує наступну процедуру, яку погодили з Мінфіном:

1. Приводимо у відповідність дані СЕАРП та СЕ, сформовані на підставі розподільчих АН, які містили невідповідні дані щодо отримувача пального та/або акцизного складу/акцизного складу пересувного та/або кодів УКТ ЗЕД пального.

Особа, яка в розподільчій АН, що містила невідповідні дані, зазначена як отримувач пального, складає АН на операцію з відпуску пального, в якій зазначає наступну інформацію:

- напрям використання - "0";

- дату складання - 01.07.2019;

- до графи 2 табличної частини "Опис товару згідно з УКТ ЗЕД" перед описом товару заносить текст такого змісту: "Приведення у відповідність даних щодо залишків пального станом на 01.07.2019. Розподільча АН реєстраційний № (номер, зазначений у квитанції № 2 до другого примірника розподільчої АН, що містила невідповідні дані)";

- у полі "Отримувач пального" вказує реквізити особи - платника податку, у якого фактично перебували залишки пального станом на 01 липня 2019 року, у т. ч. з правильними кодами УКТ ЗЕД;

- до поля "Акцизний склад/акцизний склад пересувний, з якого фізично відвантажене (відпущене) пальне" переносять дані з поля поля "Акцизний склад/акцизний склад пересувний, на який фізично відвантажене (отримане) пальне" розподільчої АН;

- до поля "Акцизний склад/акцизний склад пересувний, на який фізично відвантажене (отримане) пальне" заносить реквізити акцизного складу/акцизного складу пересувного, на якому фактично перебували залишки пального станом на 01 липня 2019 року.

2. Приводимо у відповідність дані СЕАРП та СЕ, сформовані на підставі розподільчих АН, що містили завищені дані щодо обсягу реалізованого пального.

Особа, яка в розподільчій АН, що містила невідповідні дані, зазначена як отримувач пального, складає АН на операцію з відпуску пального, в якій:

- зазначає напрям використання - "0";

- записує дату складання - 01.07.2019;

- до графи 2 табличної частини "Опис товару згідно з УКТ ЗЕД" перед описом товару заносить текст такого змісту: "Приведення у відповідність даних щодо залишків пального станом на 01.07.2019. Розподільча АН реєстраційний № (номер, зазначений у квитанції № 2 до другого примірника розподільчої АН, що містила невідповідні дані)";

- у полі "Отримувач пального" вказує реквізити особи - платника податку, у якого фактично перебували обсяги такого перевищення пального станом на 01 липня 2019 року;

- до поля "Акцизний склад/акцизний склад пересувний, з якого фізично відвантажене (відпущене) пальне" переносить дані з поля "Акцизний склад/акцизний склад пересувний, на який фізично відвантажене (отримане) пальне" розподільчої АН;

- до поля "Акцизний склад/акцизний склад пересувний, на який фізично відвантажене (отримане) пальне" заносить реквізити акцизного складу/ акцизного складу пересувного, на якому фактично перебували такі обсяги перевищення пального станом на 01 липня 2019 року.

Дані щодо обсягу реалізованого пального в такій АН містять обсяг перевищення (тобто різницю між завищеним обсягом пального, помилково зазначеним у розподільчій АН, та правильним обсягом пального), який необхідно перенести на акцизний склад/акцизний склад пересувний, де такий обсяг перевищення фактично знаходився станом на 01.07.2019 р.

Термін виправлення помилок, яких платники припустились у розподільчих АН (тобто термін реєстрації другого примірника АН, складених для виправлення помилок у розподільчих АН), - по 15.08.2019 р. (включно).

Аби виправити помилки у розподільчих АН повинна складати АН особа, яка в таких розподільчих АН зазначена як отримувач пального. Тому суб'єкт господарювання, який припустився помилки, інформує таких отримувачів про реквізити помилкових розподільчих АН, надає перелік неправильних даних та перелік даних, які отримувачам необхідно зазначити в АН, якими виправляються помилки.

Джерело: сайт ДФС.

Із 1 липня 2019 року запрацювала система електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Бізнес отримав нові форми акцизних накладних, заявок на реєстрацію акцизних складів, ліцензування пального та багато-багато інших новацій. Допоможуть в них розібратися матеріали теми тижня "Паливний акциз й акцизні склади" в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини