Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

І жираф поміститься: висота торгівельних залів тепер необмежена

5 серпня 2019, 11:40
259
0
Реклама

Вступили в дію зміни у ДБН щодо проектування підприємств торгівлі. Вони зняли обмеження щодо можливої висоти торговельних залів, які проектуються в супермаркетах, магазинах, ринках та інших підприємствах торгівлі при їх новому будівництві або реконструкції. Раніше у будівельних нормах щодо проектування закладів торгівлі існували такі обмеження.

Тепер у ДБН В.2.2-23-2009 "Підприємства торгівлі" зазначено, що висоту поверхів із торговельними залами можна збільшити за відповідного обґрунтування щодо механізації, обладнання чи конструкції. При цьому, мінімальна висота від підлоги до стелі має складати 3 м (як і раніше), а для двосвітних торговельних залів - не менше 5,8 м за наявності антресолей. Ці норми поширюються на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель та окремих приміщень підприємств роздрібної торгівлі (магазинів, ринків). Виняток - будинки оптової торгівлі, автосалони і магазини автозапчастин, зброї, склади будівельних матеріалів, виробничих фірм та магазинів тимчасового функціонування.

Джерело: Урядовий портал

Про те, як заповнити місячні статистичні форми 1-опт та 1-торг, читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини