Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінили правила роботи Електронного кабінету

5 серпня 2019, 12:10
1548
0
Реклама

Мінфін відкоригував Порядок функціонування Електронного кабінету.

Зміни передбачають, зокрема, наступне:

1. Доступ до відкритої (загальнодоступної) частини Електронного кабінету мають усі користувачі без використання електронних довірчих послуг.

2. Доступ до приватної частини (особистого кабінету) надають користувачам після проходження електронної ідентифікації за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації та відповідно до вимог Закону України "Про електронні довірчі послуги" від 05.10.2017 р. № 2155-VIII, Порядку використання електронних довірчих послуг в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях державної форми власності, затвердженого постановою КМУ від 19.09.2018 р. № 749.

3. Платник податків матиме право в будь-який момент відмовитись від електронної форми взаємодії з контролюючим органом. Для цього він має надіслати повідомлення про відмову через Електронний кабінет за формою заяви про припинення дії договору про визнання електронних документів.

Також виклали в новій редакції форми:

- повідомлення про помилку, що виникла під час роботи в інформаційно-телекомунікаційній системі "Електронний кабінет;

- повідомлення про результати обробки помилки, що виникла під час роботи в інформаційно-телекомунікаційній системі "Електронний кабінет".

Джерело: наказ Мінфіну від 20.06.2019 р. № 266

На сьогодні одним із способів убезпечити цифровий "автограф" є так званий токен. Що це за пристрій і як бухгалтерові обліковувати такий дивний актив - в статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини