Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зобов’язаний оптовик перевіряти у покупця наявність ліцензії на торгівлю пальним

7 серпня 2019, 11:30
347
0
Реклама

Податківці роз'яснили, чи вимагає законодавство при реалізації пального перевіряти наявність ліцензії у покупців та де можна почерпнути інформацію про наявність ліцензії.

Вони наголосили: жодне з положень Закону № 481 не містить вимоги від суб'єкта господарювання, що отримав ліцензію на право здійснення оптової торгівлі пальним, вимагати чи перевіряти наявність у покупців ліцензій на право здійснення роздрібної та/або оптової торгівлі пальним.

Водночас на офіційному веб-сайті ДФС розміщений Єдиний реєстр ліцензіатів та місць обігу пального, з якого можна взяти дані про наявність у покупців таких ліцензій.

Джерело: роз'яснення з категорії 115.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Про особливості отримання ліцензії на право виробництва пального, а також про перелік документів, необхідних для її отримання читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини