Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доступ до онлайн-сервісу: чи є ПДВ-пільга?

8 серпня 2019, 08:45
938
0
Реклама

Суть справи: податківці переконували платника, який до них звернувся, у тому, що ПДВ-пільга діє тільки у тому випадку, якщо, скориставшись доступом до онлайн-сервісу, покупець отримує програмний продукт або його копію.

Інакше надання доступу до контенту онлайн-сервісу податківці вважають постачанням послуг з пошуку, обробки, отримання, аналізу, збору інформації та вимагають обкладати таку операцію ПДВ за ставкою 20 % (див. ІПК ДФС від 05.04.2018 р. № 1384/6/99-99-15-03-02-15/ІПК).

Позиція суду: операції з надання дозволів (ліцензій) на використання об'єкта права інтелектуальної власності (інформаційно-аналітичної системи пошуку і обробки інформації у сфері господарської та інших видів діяльності, що являє собою комп'ютерну програму у віддаленому доступі в мережі Інтернет) на умовах ліцензійних договорів для використання "кінцевими споживачами", які були поставлені до 31.12.2017 р., (включно) звільняють від оподаткування ПДВ, що передбачено пунктом 261 підрозд. 2 розд. XX ПКУ.

Джерело: постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 25.07.2019 р. № 826/8167/18

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Платимо нерезиденту за доступ та використання програмного забезпечення: чи діють ІТ-пільги з ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини