Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як звітувати з єдиного податку підприємцю, який змінив групу

8 серпня 2019, 10:30
378
0
Реклама

Податківці роз'яснили, як заповнювати податкову декларацію з єдиного податку (далі - ЄП) та у які строки подавати її підприємцям, які протягом року змінили групу ЄП.

Вони наголосили: якщо у звітному періоді, за який подають декларацію, був перехід між групами ЄП, це обов'язково потрібно врахувати при її заповненні.

У такому разі у звітній формі потрібно заповнити одразу кілька розділів, призначених для різних груп. При цьому зазначають суми доходу, зароблені під час перебування на відповідній групі ЄП.

Фіскали вказали: такий ФОП-єдинник незалежно від обраної нової групи платника ЄП, подає до контролюючого органу податкову декларацію наростаючим підсумком у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в якій заповнює відповідні розділи податкової декларації для відповідної групи платника ЄП, на якій перебував такий платник.

В подальшому порядок подання декларації з ЄП залежить від того, з якої на яку групу перейшов підприємець.

Так, декларацію подають наростаючим підсумком єдинники І і ІІ груп (якщо протягом року не було перевищення обсягу доходу, визначеного для цих груп) у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, а платниками єдиного податку ІІІ групи - у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

При цьому у декларації у розділах для відображення показників господарської діяльності вказують:

- для платника ЄП відповідної групи, на якій перебував такий платник - показники за минулий період;

- для платника ЄП відповідної групи, яку обрав (на якій перебуває) такий платник - показники за податковий (звітний) період.

Джерело: ДФС у Закарпатьській області

Платникам єдиного податку цікавим може бути матеріал "Фінвідповідальність єдинників і наслідки порушення правил застосування спрощеної системи оподаткування"сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини