Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розробили новий механізм подання форми 20-ОПП

8 серпня 2019, 13:45
2788
0
Реклама

ДФС пропонує удосконалити порядок подання повідомлення за ф. № 20-ОПП. Для цього напрацьовані зміни в Порядок обліку платників податків і зборів.

1. Відокремлені підрозділи юрособи подаватимуть інформацію про об'єкти оподаткування, що перебувають на їх балансі. Юрособа інформуватиме про всі об'єкти оподаткування крім тих, відомості щодо яких уже надані відокремленими підрозділами такої юрособи.

2. У повідомленні за ф. № 20-ОПП надаватимуть інформацію про всі об'єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

У повідомлені за ф. № 20-ОПП застосовуватимуть принцип укрупнення інформації, яку надають про об'єкт оподаткування. Наприклад, якщо подають інформацію про об'єкти оподаткування - офіс, склад, склад-магазин, розташовані в одному офісному центрі за одною адресою, то достатньо надати інформацію за одним із типів об'єктів оподаткування, зазначивши у найменуванні, що йдеться про офіс, склад та склад-магазин.

Принцип укрупнення інформації не застосовуватимуть при наданні інформації про об'єкти рухомого та нерухомого майна, які підлягають реєстрації у відповідному держоргані, на які отримують відповідний реєстраційний номер. Наприклад, у повідомленні за ф. №20-ОПП надаватимуть інформацію і про земельну ділянку, і про об'єкт нежитлової нерухомості, що розташований на такій земельній ділянці.

3. Повідомлення за ф. № 20-ОПП з інформацією про об'єкти оподаткування, які зареєстровані у відповідному держоргані без присвоєння реєстраційного номера (кадастрового номера, реєстраційного номера об'єкта нерухомого майна), подаватимуть до контролюючого органу за основним місцем обліку в паперовому вигляді, додаючи копії документа, що підтверджує реєстрацію об'єкта оподаткування у відповідному держоргані. У такому випадку графу 12 "Реєстраційний номер об'єкта оподаткування" повідомлення за формою № 20-ОПП не заповнюватимуть.

4. Відомості із ф. № 20-ОПП внесуть до Єдиного банку даних юросіб або Реєстру самозайнятих осіб:

- не пізніше наступного дня після їх отримання засобами електронного зв'язку в електронній формі;

- не пізніше 10 робочих днів від дня їх надходження до контролюючого органу в паперовій формі.

5. Платник податків зможе переглянути інформацію про свої об'єкти оподаткування та місця їх обліку у контролюючих органах в приватній частині Електронного кабінету.

Джерело: проект наказу Мінфіну "Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів".

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини