Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрошуємо на податковий форум "Tax Connections Day 2019"

8 серпня 2019, 14:35
513
0
Реклама

Компанія ЛІГА:ЗАКОН як аналітично-звітний партнер запрошує представників бухгалтерської професії, підприємців і бізнесменів взяти участь у податковому форумі Tax Connections Day 2019, який відбудеться 31 жовтня 2019 року в м. Києві.

Як новий формат професійного івенту сприятиме вашому розвитку

Восени вдруге відбудеться захід, який свого часу звів в одному просторі найкращих експертів з питань оподаткування, і зараз намагається повторити це - Tax Connections Day 2019. Цього року організатори говорять про новий і нетиповий для ділових форумів формат - формат інтенсиву. Адже основна його ідея не просто публічно визнати наявні податкові проблеми, а й надати максимальну кількість чітких практичних рекомендацій, що в результаті стане потужним поштовхом для професійного розвитку учасників заходу.

До речі, сайт заходу міститься тут.

У чому ще особливість формату?

За словами ініціатора й одного з основних організаторів цього заходу Петра Кричуна, к. е. н., МВА, CFO групи компаній, Президента ФПБАУ, відомого фахівця й експерта у питаннях оподаткування та бухгалтерського обліку, "цього разу ми спробуємо новий формат івенту - потокові виступи експертів протягом усього дня". Як пояснює Петро Михайлович: "Ми створюємо простір, у якому поєднуватиметься інтенсивне навчання, розвиток, обмін досвідом і формуватиметься спільнота із власним мікрокліматом. Комунікації та спілкування - основа нашого проекту. Я більше ніж упевнений, що з року в рік нам удаватиметься збирати все більше зацікавлених людей, а формат заходу розвиватиметься й динамічно змінюватиметься".

Кому варто відвідати цей захід?

На думку організаторів, ідеться про зрілих, зацікавлених у розвитку й пошуку професійних відповідей на теми оподаткування фахівців. Тих, хто відчуває потребу в тому, щоб бути учасником професійної спільноти, спілкуватися із соратниками та будувати свою професійну мережу контактів і підтримки. Тож до участі запрошуються фінансові директори і головні бухгалтери, юристи й адвокати, які спеціалізуються на темі заходу, такс-менеджери, аудитори, податкові консультанти, управлінці, підприємці, бізнесмени та інші спеціалісти, не байдужі до оподаткування в Україні.

Хто організовує захід?

Організатором стала Community of Experts and Business Professionals - спільнота експертів і професіоналів бізнесу, створена за ініціативою Петра Кричуна у грудні 2018 року. Це відкрите співтовариство для професіоналів та експертів у бізнесі, податках, обліку, аудиті, праві, фінансах, менеджменті та бізнес-адмініструванні, а також в IT, маркетингу, SMM, продажах, HR, проектному менеджменті, інвестуванні, підприємництві тощо. І вже на сьогодні до цієї спільноти долучилося понад 100 помітних фахових людей.

Така Спільнота - це новий соціально-економічний феномен і, можливо, перший представник майбутньої структури суспільства в цілому.

Спільнота не є юридичною особою, це група людей, яких цікавить розвиток та здобуття нових навиків.

Головні напрями діяльності Спільноти на початковому етапі розвитку:

1. Розвиток (професійний та особистий) і захист (соціальний, фінансовий, психологічний тощо) своїх учасників і Спільноти як організму в цілому;

2. Активності Спільноти (створення інформаційних і бізнес-проектів, продуктів, послуг, івентів) для інших професіоналів бізнесу, зокрема комерційних та/або соціально орієнтованих;

3. Спільне створення й реалізація бізнес-проектів і стартапів учасниками Спільноти, формування інфраструктури й фінансово-матеріальної бази існування Спільноти;

4. Інвестування, адміністрування та підтримка бізнес-проектів і стартапів інших команд і спільнот, входження співвласниками в інші компанії.

Тож Tax Connections Day 2019 - перший колективний проект Спільноти.

Про що говоритимуть на Tax Connections Day 2019?

Усього програма передбачає близько 25 виступів експертів на різноманітну податкову тематику - від перспективи реформування податкової системи України до реальних практичних кейсів, дослідження сучасної практики адміністрування податків в Україні та тенденцій у міжнародному оподаткуванні й оптимізації. Ви не встигнете занудьгувати, адже кожен виступ триває лише 12 хвилин концентрованих професійних інсайтів і рекомендацій.

"До фіскальної креативності податківців ми вже давно звикли. І подеколи навіть виправдовуємо її важливою метою поповнити бюджет. Проте особисто мене турбує, що до такої практики, вочевидь, долучається і Мінфін. На форумі TCD 2019 ми прокоментуємо найрезонансніші фіскальні позиції поточного року і надамо практичні поради, як захиститися від негативних податкових наслідків", - зазначає Віталій Прокопенко, DipIFR ACCA, провідний експерт газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Ілля Несходовський, директор Інституту соціально-економічної трансформації, к. е. н., експерт Економічної експертної платформи (Реанімаційний пакет реформ) обіцяє розповісти про тенденції 2020 року: чого чекати бізнесу в наступному році; як правильно налаштувати податкову систему України.

"Сьогодні близько тисячі найбільших підприємств України вперше мають готувати свою звітність за МСФЗ. Але добра половина з них повністю не усвідомлює, наскільки це непростий процес, і які ризики він несе.

Якщо розглядати з позиції оподаткування, то переходячи на МСФЗ, ми можемо: відтермінувати сплату податкових зобов'язань; уникнути сплати "негосподарського" ПДВ там, де це дозволено законом і стандартами; або, навпаки, назавжди втратити право на зменшення оподатковуваного прибутку, якщо підійти до переходу на міжнародні стандарти непрофесійно", - так презентує свій виступ Сергій Рогозний, аудитор, консультант з питань МСФЗ, Член Ради та керівник комітету з фінансів та бюджету ФПБАУ.

А от Олександра Томашевська, податковий консультант Київського центру підтримки й розвитку бізнесу, фахівець у сфері ЗЕД, готується розповісти про практику роботи з нерезидентами в умовах валютної лібералізації в Україні та як реально працює ЗЕД.

Від Лариси Врублевської, аудитора, партнера, керівника практики трансфертного ціноутворення Юридичної групи EUCON очікується виступ на тему "ТЦО і практика перевірок 2018: 5 типових помилок платників і місць "чіпляння" податківців".

Своєю чергою Віталій Смердов, партнер міжнародної юридичної компанії CroweLF, директор Палати податкових консультантів, перший шеф-редактор видання "Бухгалтер911" обіцяє свіжу інформацію про впровадження плану BEPS в Україні - чого очікувати бізнесу від податкової реформи? І це лише дещиця від питань, які розглядатимуться на платформі Tax Connections Day 2019. Адже в цьому просторі зберуться одні з найкращих фахівців з питань оподаткування.

Коли й де?

Місцем зустрічі цьогоріч обрано готель Хрещатик. А відбудеться Tax Connections Day 2019 31 жовтня.

Більше інформації про захід і хід підготовки до його проведення можна прочитати:

на сайті

на сторінці у ФБ

Від компанії ЛІГА:ЗАКОН на форумі виступатимуть наші спікери:

Юрій ЦИГАНОК, сертифікований аудитор, CAP, юрист і керівник Центру бухгалтерської та податкової експертизи компанії ЛІГА:ЗАКОН;

Віталій ПРОКОПЕНКО, DipIFR ACCA, провідний бухгалтер-експерт газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини