Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи отримувати ліцензію на зберігання пального, що знаходиться на непідконтрольній території

8 серпня 2019, 17:00
220
0
Реклама

ДФС роз'яснила, чи потрібно отримувати ліцензію на зберігання пального на складі, розташованому на тимчасово непідконтрольній.

Податківці наголосили: зберігання пального на складі, розташованому на тимчасово непідконтрольній території, не звільняє від обов'язку отримати відповідну ліцензію.

В ІПК вони вкотре наголосили, що згідно з Законом України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі - Закон № 481) ліцензію на право зберігання пального не отримують на місця зберігання пального, що використовуються:

·підприємства, установи та організації, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;

·підприємства, установи та організації системи державного резерву;

·суб'єкти господарювання для зберігання пального, яке споживають для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізують через місця роздрібної торгівлі.

Також суб'єкт господарювання має право зберігати пальне без отримання ліцензії на право зберігання пального в місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії.

Інших виключень щодо отримання суб'єктами господарювання ліцензій на право зберігання пального норми Закону № 481 не містять.

Джерело: ІПК ДФСУ від 02.08.2019 р. № 3634/6/99-99-12-02-02-15/ІПК

Увазі суб'єктів господарювання пропонуємо матеріал "Ліцензії на право зберігання пального: хто отримує, порядок отримання, відповідальність" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини