Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособа продала електроенергію за "зеленим" тарифом юрособі: як оподатковувати

9 серпня 2019, 08:45
257
0
Реклама

Податківці роз'яснили, як діяти щодо ПДФО і військового збору у ситуації, коли юрособа-електропостачальник придбала у фізособи альтернативну електроенергію за "зеленим" тарифом.

На думку спеціалістів ДФС, дохід від продажу фізособою електроенергії, виробленої з альтернативних джерел енергії за "зеленим" тарифом в обсязі, що перевищує місячне споживання електроенергії його приватним домогосподарством, відносять до інших оподатковуваних доходів.

Оскільки дохід фізособі виплачує юрособа, то остання виступає в ролі податкового агента. Тож із суми зазначеного доходу юрособа-покупець електроенергії повинна утримати ПДФО за ставкою 18% та військовий збір - 1,5%.

Окрім того юрособа повинна відобразити інформацію про вказаний дохід у ф. 1ДФ із ознакою доходу "127".

Джерело: роз'яснення ДФСУ з категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Одним із поширених порушень, які трапляються в бухгалтерській практиці, є порушення строків сплати податків. Щодо ПДФО та військового збору, податковим законодавством передбачено два види фінансових штрафів. У яких випадках вони застосовуються - читайте в статті газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини