Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли змінювати податкові строки корисного використання ОЗ

14 серпня 2019, 10:00
487
0
Реклама

У ДФС запевнили, що ПКУ не передбачає зміни строку корисного використання об'єктів ОЗ у разі зміни цього строку в бухобліку внаслідок проведення поліпшень ОЗ (модернізації, реконструкції).

Проте це не означає, що переглянути такі строк не доведеться, адже ПКУ у цьому випадку чітко регламентує (пп. 138.3.3 ПКУ):

• у разі якщо строки корисного використання (експлуатації) об'єкта ОЗ в бухобліку менші ніж податкові строки амортизації, то для розрахунку амортизації використовуються строки, встановлені пп. 138.3.3 ПКУ;

• у разі якщо такі строки в бухобліку дорівнюють або є більшими, ніж ті, що встановлені пп. 138.3.3 ПКУ, то для розрахунку амортизації використовуються строки встановлені в бухобліку.

На замітку! У податковому обліку, як і в бухгалтерському, амортизацію об'єкта ОЗ слід нараховувати, виходячи з нового строку корисного використання, починаючи з місяця, наступного за місяцем зміни такого строку.

При цьому проводити коригування сум амортизації, нарахованої в попередніх звітних періодах, не потрібно.

Джерело: ІПК ДФС від 08.08.2019 р. № 3688/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Орендне поліпшення "в заручниках" податкових строків амортизації" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини