Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як подовжити дозвіл на роботи чи машини підвищеної небезпеки

15 серпня 2019, 08:30
411
0
Реклама

Фахівці Держпраці надали рекомендації роботодавцям, як продовжити строк дії дозволу на виконання робіт або на експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Вони нагадали: Порядок № 1107, який регулює видачу таких дозволів, передбачає, що термін продовження строку дії дозволу становить десять робочих днів з дня отримання документів.

Тож фахівці Держпраці рекомендують за 10 робочих днів до закінчення терміну дії дозволу, але не пізніше дати його закінчення подати до відповідного управління цього відомства заяву за формою згідно з додатком 5 до Порядку № 1107 та оригінал дозволу. Зверніть увагу, що в заяві потрібно заповнити усі поля.

Щоправда, можливо, що під час строку дії дозволу роботодавцем порушено його умови. Зокрема - він не дотримався вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки чи допустив виникнення аварій та/або пов'язаних з виробництвом нещасних випадків під час виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, зазначених у дозволі. У такому разі строк дії цього дозволу продовжують на підставі зазначеної заяви, оригіналу дозволу і нового позитивного висновку експертизи щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки під час виконання зазначених у дозволі робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Джерело: сайт Управління Держпраці у Кіровоградській області

Про порядок ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки читайте в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини