Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У власників нерухомості – лише 2 тижні на сплату податку

15 серпня 2019, 12:35
431
0
Реклама

Податківці нагадали, що для платників, які отримали повідомлення про сплату податку на нерухомість 30 червня (граничний термін вручення) граничний термін сплати - 29 серпня.

Обов'язок зі сплати даного податку виникає у власників житла та нежитлової нерухомості. При цьому слід врахувати, що ПКУ містить норму, яка дозволяє зменшити об'єкт оподаткування в залежності від виду нерухомого майна.

Приміром, власники квартир до 60 кв. м. взагалі не є платниками даного податку. Також не сплачують до бюджету ні копійки податку і власники житлових будинків, якщо їх площа не перевищує 120 кв. м. Якщо фізособа має у власності одночасно і квартиру, і будинок, то 180 кв. м. спільного метражу також не підлягає оподаткуванню.

Разом з тим, якщо у фізособи у власності перебуває квартира, загальна площа якої перевищує 300 кв. м., або житловий будинок, площа якого більша 500 кв. м., то сума податку додатково збільшується на 25000 грн. на кожний такий об'єкт. Кількість фізосіб, які проживають у такому об'єкті нерухомості, при цьому, значення не має.

Нагадаємо: ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, як і раніше, встановлюють рішеннями сільських, селищних, міських рад або радою об'єднаних територіальних громад.

Джерело: ГУ ДФС у Вінницькій області

Хто визначає розмір податкових зобов'язань із податку на нерухоме майно та в якому порядку його сплачують, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок обчислення та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини