Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємець отримує декретні від Фонду: чи потрібна довідка-розрахунок від ДФС

15 серпня 2019, 15:35
944
0
Реклама

Для роботодавців маємо норму, яка зобов'язує під час виплати зарплати одночасно надавати платіжку на перерахування відповідних сум ЄСВ або ж документи, що підтверджують фактичну сплату таких сум (ч. 2 ст. 24 Закону про ЄСВ). Стосується це як юрособи, так і ФОП, які використовують працю інших осіб. Саме про застосування цієї норми підприємцями при виплаті допомоги у зв'язку із вагітністю та пологами пояснили у ДФС.

Податківці нагадали, що сума допомоги по вагітності та пологах, яка нарахована Фондом соцстраху на користь ФОП-єдинника, не є базою нарахування ЄСВ.

Разом з ти, довідку-розрахунок про яку запитував ФОП, подають роботодавці до банків у випадку, якщо в платіжці на виплату зарплати сума ЄСВ менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати зарплати. Керуються тут Порядком № 453. Однак вказаним Порядком № 453 не передбачено погодження контролюючим органом довідки-розрахунку у разі отримання ФОП - єдинником допомоги по вагітності та пологах від Фонду соцстраху.

Отже, коли підприємець отримує декретні "за себе", йому не потрібна довідка-розрахунок від ДФС.

Джерело: ІПК ДФС у Запорiзькiй областi від 09.08.2019 р. № 3723/С/ІПК/08-01-13-02-08

На цю тему можна прочитати статтю "Допомога по вагітності та пологах жінкам-ФОП" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини