Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держреєстр ветеранів: для чого створюють і хто потрапить

16 серпня 2019, 10:05
1329
0
Реклама

Єдиний державний реєстр ветеранів війни (ЄДРВ) призначений для збирання, інформації про ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей таких осіб та інших осіб, на яких поширюється чинність Закону про ветеранів війни. Реєстр допоможе в обліку таких осіб, адмініструванні їх потреб, реалізації ними пільг.

Забезпечити створення ЄДРВ з внесенням до нього відомостей доручили Міністерству у справах ветеранів. А ось інші міністерства, відомства та держадміністрації різних рівнів будуть подавати цьому Міністерству відомості про відповідних осіб, необхідні для наповнення реєстру.

Зокрема, в ЄДРВ будуть відомості про склад сім'ї ветерана, його житло - у разі перебування на квартирному обліку для поліпшення житлових умов, пільги, на які особа має право, фактичне користування пільгами, строк та обсяг їх отримання особою, надання матеріальної допомоги, забезпечення реабілітаційними послугами, отримання земельної ділянки, рівень освіти особи, робочі навички та робочий досвід особи тощо.

До речі, надавати відомості до ЄДРВ повинні будуть і підприємства, які виготовляють, постачають і ремонтують технічні та інші засоби реабілітації, що призначені для безоплатного забезпечення осіб з інвалідністю внаслідок війни за рахунок коштів державного бюджету, реабілітаційні установи та інші установи, організації і суб'єкти, що згідно із законодавством надають соціальні послуги особам.

Джерело: постанова КМУ від 14.08.2019 р. № 700

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини