Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня доставка преси може подорожчати на 12-15%

16 серпня 2019, 11:25
269
0
Реклама

Мінінфраструктури планує підвищити тарифи на приймання та доставку друкованих видань із 1 січня 2020 р.

На сайті МІУ оприлюднили відповідний проєкт наказу "Про зміну тарифів на приймання та доставку періодичних друкованих видань за передплатою".

Зміна тарифів забезпечить мінімальну рентабельність надання послуги із приймання та доставки друкованих ЗМІ.

Щоб забезпечити мінімальний рівень собівартості та стабільної роботи національного поштового оператора тариф змінять в середньому на 12% - 15%. Водночас, незважаючи на те, що вартість паперу знизилась, у 60% індексів видань видавці підвищили свої розцінки на 11-50%.

За умови сталої видавничої вартості видань зміна тарифу на приймання та доставку періодичних друкованих видань значно не вплине на остаточну ціну видання.

Так, вартість:

- загальнодержавного видання за умови передплати на 6 міс. 2019 р. становить 180 грн, а після зміни тарифу - 189,96 грн.;

- обласного видання за умови передплати на 6 міс. 2019 р. становить 135 грн, а після зміни тарифу - 140,04 грн.;

- районного видання за умови передплати на 6 міс. 2019 р. становить 120 грн, а після зміни тарифу - 124,38 грн.

Водночас тариф на послугу з приймання передплати на 6 місяців змінять лише на 1,85 грн - із 8,15 грн до 10 грн за абонемент.

Щоб розширити аудиторію передплатників Укрпошта в кінці вересня - на початку жовтня планує запустити оформлення передплати он-лайн.

Зверніть увагу! Тарифи на приймання та доставку періодичних друкованих видань за передплатою з 1 січня 2020 р. не застосовуватимуть для Донецької та Луганської областей.

За інформацією прес - служби Укрпошти

Як оформляти та відображати в обліку підприємства передплату на періодичні видання, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Облік витрат на передплату періодичних видань".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини