Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безпідставно склали зведену податкову накладну: як відкоригувати

19 серпня 2019, 10:00
389
0
Реклама

Дніпропетровські податківці розповіли, як відкоригувати безпідставно складену відповідно до п. 198.5 ПКУ зведену податкову накладну, яку зареєстрували в ЄРПН.

У цьому випадку платник ПДВ на дату виявлення помилки повинен скласти розрахунок коригування, в якому виводяться в "0" показники такої безпідставно складеної зведеної податкової накладної.

В розрахунку коригування потрібно вказати дату складання та порядковий номер такої зведеної податкової накладної відповідно до п. 198.5 ПКУ.

Якщо розрахунок коригування, склали до податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН починаючи з 01.12.2018 р, код ознаки, що вказують у полі "До зведеної податкової накладної", має відповідати коду ознаки "Зведена податкова накладна", який вказано у зведеній податковій накладній, до якої складають розрахунок коригування (у даному випадку код ознаки 1).

Водночас у графі 2.1 розділу Б табличної частини розрахунку коригування зазначають код причини 201, що відповідає причині коригування "Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ".

Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН платником ПДВ, який склав таку зведену податкову накладну.

Джерело: повідомлення на веб-сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Більше про виправлення помилок в податкових накладних читайте в матеріалі "Виправлення помилок у податкових накладних: як скласти розрахунок коригування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини