Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передали поліпшення орендованого об’єкта: як оподатковувати ПДВ

19 серпня 2019, 15:00
238
0
Реклама

Запорізькі податківці розповіли, як оподатковувати ПДВ повернення об'єкта оренди разом із його поліпшенням.

Якщо витрати на поліпшення об'єкта оренди понесли за згодою орендодавця та не компенсували орендарю, то при поверненні об'єкта оренди вартість поліпшення вважають безоплатно наданою послугою.

Як наслідок, таку вартість поліпшення слід оподаткувати ПДВ за ставкою 20% виходячи з ціни придбання товарів/послуг, використаних для такого поліпшення.

Може бути й таке, що орендодавець і орендар уклали окремий договір про надання орендодавцем компенсації витрат орендаря на поліпшення об'єкта оренди. У цьому випадку суми коштів, сплачених (відшкодованих, компенсованих) за такими договорами, є окремою операцією з надання послуги з поліпшення основних фондів.

Відповідно, компенсацію витрат на поліпшення основних фондів визначають як окремий об'єкт оподаткування ПДВ, та оподатковують за ставкою 20%.

Джерело: повідомлення на веб-сайті ГУ ДФС у Запорізькій області.

Як обліковувати передання поліпшень орендованого об'єкта ми розповідали в матеріалі "Передання поліпшень орендованого об'єкта: бухгалтерський та податковий облік" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини