Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть податківці ініціювати "примусове" закриття фірми

19 серпня 2019, 16:00
654
0
Реклама

ДФС у Київській області вказала, що відповідно до абз.5 ч. 1 ст. 51 ГКУ підприємницька діяльність припиняється на підставі рішення суду у випадках, передбачених ГКУ та іншими законами.

Податківці нагадали, що у пп. 20.1.37 ПКУ законотворці прописали право податкових органів звернутися до суду щодо припинення юрособи та припинення фізособою - підприємцем підприємницької діяльності та про визнання недійсними їх установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Водночас реалізувати його вони можуть відповідно до п. 67.2 ПКУ. А саме, вони можуть в установленому законом порядку звертатися до суду про винесення судового рішення щодо:

1) припинення юросіб або підприємницької діяльності фізосіб-підприємців;

2) відміни держреєстрації припинення юросіб або підприємницької діяльності фізосіб - підприємців;

3) скасування держреєстрації змін до установчих документів.

Джерело: ДФС у Київській області.

Куди звертатись підприємцю для припинення підприємницької діяльності, які документи потрібно подати, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини