Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці проштампували звітність погрозою відмови - чого чекати

21 серпня 2019, 08:30
343
0
Реклама

Податківці роз'яснили, в яких випадках вони проставляють штамп "ОТРИМАНО, попереджено про можливість відмови у прийнятті" на примірнику податкової звітності платника.

Податкову декларацію складають за формою, затвердженою в порядку, визначеному положеннями п. 46.5 ПКУ та чинному на час її подання.

Якщо платник податку дотримався вимог ст. 49 ПКУ посадова особа контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана зареєструвати податкову декларацію платника.

Податкову декларацію, надану платником, також вважають прийнятою:

- за наявності на всіх аркушах податкової декларації відмітки (штампу) контролюючого органу, із зазначеною датою її отримання або квитанції про отримання податкової декларації (якщо її подавали засобами електронного зв'язку), або поштового повідомлення з відміткою про вручення контролюючому органу (якщо податкову декларацію надсилали поштою);

- якщо контролюючий орган не надає платнику податків повідомлення про відмову у прийнятті податкової декларації.

Підсумуємо: якщо при отриманні звітності виявлені порушення її оформлення, посадова особа контролюючого органу інформує платника податків про такі порушення і право контролюючого органу відмовити у прийнятті такої звітності. Також інформують про можливість, за потреби, повторно подати звітність, оформлену належним чином.

Якщо платник податків наполягає на поданні звітності з порушенням вимог, встановлених ст. 48 і ст. 49 ПКУ, то на примірнику такої звітності платника, проставляють штамп "ОТРИМАНО, попереджено про можливість відмови у прийнятті".

Джерело: роз'яснення з категорії 135.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Хто, коли, в які строки та в який спосіб подає податкову декларацію до контролюючих органів, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Подання податкової декларації до контролюючих органів".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини