Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкове повідомлення-рішення оскаржували в суді: коли платити грошове зобов’язання

21 серпня 2019, 09:45
277
0
Реклама

Тернопільські податківці роз'яснили, скільки часу має платник податків, аби погасити суму податкового зобов'язання, якщо він оскаржував податкове повідомлення-рішення в суді.

Вони вказали, що платник податків зобов'язаний самостійно погасити узгоджену суму податкового зобов'язання, а також пеню та штрафні санкції, за їх наявності, протягом 10 календарних днів, наступних за днем набрання судовим рішенням законної сили.

Водночас контролери нагадали, що ст. 255 КАСУ визначено: рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

При поданні апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийнятті постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

За матеріалами ГУ ДФС у Тернопільській області

Платникам податків корисним може бути матеріал "Податкова пеня: порядок розрахунку та сплати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини